Szolgáltató praxisközössége

Az ALSAD segít felszámolni a betegedukáció hiányosságait, amely különösen a krónikus állapotokban lehet kritikus, miközben az egészséges emberek tudatos és helyes életvezetését, egészségmegőrzéssel kapcsolatos ismereteit is bővíti és támogatja. Az ALSAD végre egy olyan megoldás, mely a beteget egyénileg, testreszabottan képes koordinálni, és a mesterséges intelligencia algoritmusok alapján képes a beteg egészségi állapotának, szokásainak változásait lekövetni.

Kiemelkedően fontos eleme az ALSAD-nak a beteg egészségügyi adataiból felépített manuális és automatikus étrend generálás, illetve a diabéteszes betegek igényeit kiemelten figyelembe vevő támogató modul, amelyek ma egyedi értéket képviselnek a piacon.

praxisközösség

Praxisközösség Regisztrációs Licence ajánlatkérése

Ha Szolgáltatóként érdeklődne, írjon nekünk a

Praxisközösség biztonsága

A végfelhasználó páciensek mért és rögzített egészségügyi adataikat, napi étkezési naplójukat az ALSAD platformon keresztül biztonságos módon meg tudják osztani a kezelő orvosokkal a kiválasztott praxisközösségen belül. A GDPR és hazai adatvédelmi jogszabályoknak teljes mértékben megfelel az a módszer, hogy a páciens rendelkezik azzal a joggal, hogy kivel és mit oszt meg.

A praxisközösségen belül létrehozott tartalmat – azon belül is az egészségügyi szakmai tudás elemeket, illetve az alkalmazott dietetikusok által létrehozott recepteket és étrendeket – csak és kizárólag a praxisközösséget megjelölt páciensek láthatják.

GDPR adatkezelés

Tartalomszolgáltató funkciók (Tudástár)

A tartalomszolgáltatók a lekérdezések alapján és a különböző tartalomkezelési funkciók által gyorsan és szervezetten tudnak új tudástár elemeket létrehozni. A szakemberek által feltöltött tartalmi elemek címkékkel vannak ellátva. Ezek a címkék a különböző betegprofilokban található adatokkal összevetve segítik a személyre szabott tartalomajánlást.

Tartalomszolgáltató funkciók (Diéta)

Dietetikus szerepkörben az összetevő-adatbázis alapján lehet recepteket összeállítani. Az összetevők listáját a felhasználók maguk is bővíthetik. A dietetikus által készített receptek, összetevők és étkezési tervek minden felhasználó számára láthatóak. A betegek jogosultak minden dietetikus funkció használatára, de az általuk feltöltött recepteket és összetevőket csak a létrehozó felhasználó láthatja, ezáltal biztosítva az összes felhasználó számára elérhető anyagok biztonságát. Mindenki számára csak a professzionális dietetikusok, orvosok által létrehozott tartalmak érhetőek el.

"Virtuális Páciens" dietetikusok számára

A dietetikusnak rendelkezésre áll egy kereshető, rendszerezhető adatbázis a felhasználandó étel-alapanyagokról, amiket összeválogatva receptek készíthetők. Az ALSAD az elkészített ételek tápanyag-és kalóriatartalmát is pontosan mutatja, így könnyű látni, az adott ételféleség a diétás célokhoz illeszthető-e, és mennyit ajánlott belőle fogyasztani. A dietetikusok által felvitt receptek adatbázisa szintén rendelkezésre áll kereshető formában, akár egyéni, akár „családi” adagban megjelenítve.

Virtuális páciens
Étkezés keresése

A tápanyagok és alapanyagok listáihoz az ALSAD a közismert USDA adatbázist használja alapként, amelyet a szakértők megfelelő tudás birtokában bővíthetnek. Szakértőink közreműködésével jött létre az allergének listája, és dietetikus szakértőink hozták létre az ALSAD-ban eddig rendelkezésre álló diétákat, mintaétrendeket, amelyeket sokféle élethelyzet, betegségcsoport modellezése alapján alakítottak ki. Az adatok és a szakértői tartalom mellett az ALSAD speciális algoritmusa segít abban, hogy automatikusan ajánlásokkal és szűrésekkel segítse a dietetikust és a felhasználót is a legmegfelelőbb étrend-kombinációk kialakításában a szintén ajánlásokkal segített diétás célok alapján.

Étkezés keresése

Személyre szabott étrendi ajánlás úgy jön létre, ha a páciens egyedi adatai és diétás céljai alapján alakítjuk ki. A dietetikusnak azonban nem „nulláról” kell ezt általában elkezdeni, hanem rendelkezésére állnak a korábban már felvitt minta-étrendek, amelyekből az ALSAD előszűri azokat, amelyek az adott páciensnek a legmegfelelőbbnek tűnnek a kínálatból – és amelyeket klónozás-módosítással teljes mértékben az egyedi igényekhez lehet szabni.

Páciens-Orvos kapcsolat

Diéta riport

Amikor a kezelőorvos, vagy a dietetikus a saját profiljával belép, akkor a „Páciensek” menüből a „Pácienseim listája” pontban láthatja, mely felhasználók tartoznak hozzá. Innen választja ki, mely pácienssel kíván dolgozni – a lista elemére kattintva léphet be a páciens profiljába, innentől kezdve az ő adatait fogja látni.

A páciens beleegyezése szükséges ahhoz, hogy a dietetikus láthassa az adatait. Ha a páciens beleegyezik, akkor a dietetikus közvetlenül is beállíthat diétás célokat a felhasználónak –nem szükséges személyes találkozó a diétás szükségletek felmérésére. A személyes adatokat természetesen nem fogja tudni módosítani a dietetikus, kivéve pár speciális adatot – tehát nem úgy lép a páciens profiljába, mintha a felhasználó tenné ugyanezt.

A páciens beleegyezése szükséges ahhoz, hogy a dietetikus láthassa az adatait. Ha a páciens beleegyezik, akkor a dietetikus közvetlenül is beállíthat diétás célokat a felhasználónak –nem szükséges személyes találkozó a diétás szükségletek felmérésére. A személyes adatokat természetesen nem fogja tudni módosítani a dietetikus, kivéve pár speciális adatot – tehát nem úgy lép a páciens profiljába, mintha a felhasználó tenné ugyanezt.

Share This