Adatvédelmi tájékoztató és jogi nyilatkozat

(Utoljára frissítve: 2020. augusztus 31.)

Adatvédelmi irányelvek az ügyfelek, a szállítók, az üzleti partnerek, a webhelyek és az alkalmazások látogatói, az alkalmazottak és az álláslehetőségre jelentkezők számára.

1. Áttekintés

Az ALSAD (Automated LifeStyle ADvice) alkalmazás és webhely felhasználásával kapcsolatos tudnivalók:

Üdvözöljük a www.diabeteszdieta.hu, az alsad.diabeteszdieta.hu webhelyeken (annak aldomainjeivel, tartalmával, védjegyeivel és szolgáltatásaival együttesen továbbiakban: a „webhely”-en)!

Kik vagyunk

Az ALSAD alkalmazás (továbbiakban: „alkalmazás”), a webhely és azok tartalma felett az ALSAD Medical Kft. (székhely: 7400 Kaposvár, Zárda utca 13., adószám: 26684802-2-14, cégjegyzék szám: 14-09-316871, továbbiakban összefoglalóan: „ALSAD Medical”) gyakorolja a rendelkezési jogokat.

Fontos számunkra a személyes adatai biztonságának és magánéletének védelme, ezért az ALSAD Medical az alkalmazandó adatvédelmi és adatbiztonsági jogszabályoknak megfelelően kezeli a személyes adatokat az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendeletével (GDPR) és az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény (a továbbiakban: Infotv.) rendelkezéseivel összhangban.

Ön, mint Felhasználó a WEBHELY VAGY AZ ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁVAL ELFOGADJA AZ EBBEN A SÜTIHASZNÁLATRA VONATKOZÓ GYAKORLATOKAT (AMELYEKET IDŐNKÉNT FRISSÍTÜNK VAGY MÓDOSÍTUNK), VALAMINT ELFOGADJA A HASZNÁLATI FELTÉTELEKET. A WEBOLDAL VAGY AZ ALKALMAZÁSUNK HASZNÁLATÁVAL HOZZÁJÁRUL SZEMÉLYES ADATAINAK A JELEN SZABÁLYZATBAN RÖGZÍTETTEK SZERINT TÖRTÉNŐ KEZELÉSÉHEZ. AMENNYIBEN NEM KÍVÁNJA, HOGY SZEMÉLYES ADATAIT KEZELJÜK, ÚGY TISZTELETTEL KÉRJÜK A WEBOLDAL VAGY WEB ALKALMAZÁS HASZNÁLATÁNAK MEGSZÜNTETÉSÉT.

2. Tárgy

Ez az Adatvédelmi tájékoztató minden olyan személyes információra vonatkozik, amelyet Önről gyűjtünk, amikor webhelyen, alkalmazásunkon vagy más kommunikációs formákon keresztül lép kapcsolatba velünk.

Ezek az interakciók akkor fordulhatnak elő, ha:

  • meglátogatja a webhelyet;
  • használja a web alkalmazásunkat;
  • használja vagy megveszi valamely termékünket vagy szolgáltatásunkat;
  • feliratkozik a hírleveleinkre, részt vesz online közösségeinkben, nyereményjátékokon és más versenyeken;
  • felveszi a kapcsolatot az ügyfélszolgálatunkkal;
  • érdeklődésének megfelelő információt kér;
  • termékeket vagy szolgáltatásokat kínál nekünk;
  • kapcsolatba lép velünk, mint alkalmazott vagy jelentkező.

3. Információk, amelyeket gyűjthetünk Önről

Többféle személyes információt is feldolgozhatunk Önről, a tevékenységétől függően, pl. fogyasztó, vásárló vagy üzleti partner, valamint a kapcsolatfelvétel módjáról is.

Ha úgy dönt, hogy nem adja meg nekünk személyes adatait, kérjük, vegye figyelembe, hogy nem biztos, hogy biztosítani tudjuk az igényelt terméket, szolgáltatást, megoldást vagy, hogy tudunk a kéréseire válaszolni.

    3.1. Az Ön által megadott információk

    Elérhetőség (név, cím, e-mail, telefon, stb.);

    Bejelentkezési adatok: felhasználónév, megjelenített név, jelszavak;

    Általános üzleti információk, például cím, kapcsolattartó személy, számlázási és egyéb fizetési információk, szállítási információk;

    Vélemények, visszajelzések, megjegyzések;

    Audiovizuális információk, például képek vagy videók;

    Toborzási adatok: önéletrajz, jelentkezési lapok, ajánlólevelek, nyelvek, képesítés, bizonyítványok, képzések és egyéb szakmai engedélyek, stb.;

    Tehetséggondozási információk, például foglalkoztatási és oktatási előzmények, az önéletrajzokban szereplő egyéb részletek; szakképesítés és tapasztalat, teljesítmény- és fejlesztési programok, áttekintések és karrierfejlesztési tervek, stb.

    Információk az egészségére, az egészségügyi céljaira, az egészségügyi mérésekre, labor adatokra, az allergiákra, az aktivitás szintjére, a kedvelt ételekre, az étkezésre, a testmozgásra, az alvásra és egyéb, önként megadott információkra.

    Információ az önkéntes egészségügyi tesztek azon részéről, amelyet az alkalmazás tartalmaz, ideértve az életkorával, születési idejével, nemével, etnikai hovatartozásával, étkezési és egészségügyi előzményeivel, a családi egészségi előzményekkel, a testgyakorlatokkal és a testméréssel kapcsolatos kérdések megválaszolását.

    Információk, amelyeket Ön alkalmazásunk révén nyújt nekünk, például – a teljesség igénye nélkül – a visszajelzések és az ajánlott ételekre, menükre, receptekre, csomagolt ételekre és éttermi ételekre adott válaszok, valamint ételek vásárlásakor és/vagy éttermekben történő foglalásokkor.

      3.2. Az Önről automatikusan gyűjtött információ

      Forgalmi információk, például a velünk való kapcsolattartás ideje és/vagy időtartama;

      Azoknak az eszközöknek az IP címe, MAC címe, amelyekkel velünk kapcsolatba lép;

      Helymeghatározási információk (azaz a fent említett információk alapján megállapított tényleges tartózkodási helye);

      Az Ön érdeklődési körével kapcsolatos információk (termékek vagy szolgáltatások, amelyeket a webhelyen meglátogat);

      Süti preferenciák.

        4. Miért gyűjtjük az Ön személyes adatait?

        Attól függően, hogy Ön milyen céllal keresi fel a webhelyet, és/vagy az alkalmazást, különböző célokra személyes információkat gyűjthetünk Önről.

        Szolgáltatások: Az Ön adataira szükség lehet a kért termékek vagy szolgáltatások biztosításához vagy a tőlünk másként igényelt egyéb célok teljesítéséhez, valamint szolgáltatásunk továbbfejlesztéséhez és testreszabásához.

        Támogatás: Ügyfélszolgálat nyújtása, kérdéseire vagy kéréseire való válaszadás, a számlabiztonság fenntartása, valamint egyéb webhely- vagy alkalmazás karbantartási okok miatt.

        Marketing: A direktmarketing, promóciók, hírlevelek és webhely-elemzések megkönnyítése érdekében.

        Jogi: A szerződések teljesítése, átvilágítás és jogi kötelezettségeink betartása érdekében.

        5. Miért van szükségünk az Ön adataira?

        A GDPR 6. cikkének 1. bekezdése értelmében az Ön adatait csak abban az esetben szabad feldolgozni, amennyiben az jogilag megalapozott. Az adatok feldolgozásának jogalapja akkor merül fel, ha a következő feltételek közül egy vagy több teljesül:

        • Ön hozzájárult a feldolgozáshoz, attól függetlenül, hogy azt az alkalmazandó adatvédelmi jogszabályok előírják;
        • A feldolgozás szükséges munkavállalás esetén az Ön munkaszerződéséből eredő szerződéses kötelezettségeink teljesítésének megkönnyítéséhez;
        • A jogilag alkalmazandó kötelezettségekkel összhangban;
        • A feldolgozás szükséges az ALSAD Medical vagy harmadik fél jogos érdekeinek érvényesítéséhez, kivéve, ha az Ön érdekei vagy az alapvető jogok és szabadságok, amelyek a személyes adatok védelmét megkövetelik, felülbírálják ezeket az érdekeket;
        • A feldolgozás szükséges minden természetes személy létfontosságú érdekeinek védelméhez.

        6. Mennyi ideig tároljuk az Ön adatait?

        A személyes adatait mindaddig megőrizzük, amíg az szükséges a meghatározott célok eléréséhez, amint azt a „Miért gyűjtjük az Ön személyes adatait” szakaszban ismertetjük. Különleges esetekben a jogi kötelezettségeknek megfelelően szükség lehet személyes adatainak hosszabb megőrzésére. Az adatokat a polgári jogi, adójogi és számviteli jogszabályokban rögzített elévülési, tárolási, megőrzési idő leteltéig megőrizzük.

        Minden más esetben töröljük az Ön személyes adatait, miután az adatok feldolgozásának célja teljesült/megszűnt.

          7. Harmadik fél és online linkek más webhelyekhez

          Ez az Adatvédelmi tájékoztató kizárólag az ALSAD-ra és az ALSAD Medical kapcsolódó termékeire vagy szolgáltatásaira vonatkozik, harmadik felek által üzemeltetett egyéb webhelyekre vagy alkalmazásokra nem.

          Nem integrálunk semmilyen közösségi média beépülő modult közvetlenül a webhelyen. Ezért az Ön adatai csak olyan mértékben kerülnek továbbításra, amiről további tájékoztatást nyújtunk Önnek, a Süti szabályzatunkban. Webhelyünk tartalmazhat linkeket közösségi média felületekhez vagy más harmadik fél webhelyeihez vagy alkalmazásaihoz. Az ALSAD MEDICAL nem felelős az ilyen webhelyek vagy alkalmazások adatvédelmi gyakorlatáért. Javasoljuk, hogy olvassa el a harmadik fél által üzemeltetett webhelyek vagy linkek adatvédelmi irányelveit, amelyekben további információkat talál.

          Harmadik félre vonatkozó további információk

          Szolgáltatásainkat harmadik fél által készített alkalmazásokhoz vagy eszközökhöz csatlakoztathatja. Ha a szolgáltatásokat közösségimédia-fiókkal és/vagy harmadik fél alkalmazásaival történő bejelentkezéssel vagy harmadik fél alkalmazásához vagy harmadik féltől származó eszközhöz való csatlakozáskor használja, akkor személyes információkat kaphatunk Önről is, amelyet egy ilyen közösségi hálózat, harmadik féltől származó alkalmazás és/vagy harmadik féltől származó eszközök nyújtanak, beleértve az egészségre, életmódra és testmozgásra vonatkozó információkat.

          Kérjük, tájékozódjon az ilyen közösségi hálózatok, a harmadik féltől származó alkalmazások és/vagy a harmadik féltől származó eszközök irányelveiről, hogy megértse, milyen információkat kapunk.

          Abban az esetben, ha a szolgáltatásainkon keresztül a közvetlen fizetés lehetőségét választja, akkor az ehhez megadott számlázási és hitelkártya-információkat is gyűjtjük és tároljuk.

          Az egészségügyi, orvosi és/vagy fitnesz területen harmadik fél szolgáltatóit és üzleti partnereit is igénybe vesszük további termékek és szolgáltatások ajánlásaként. Ha úgy dönt, hogy ezeket a termékeket vagy szolgáltatásokat használja, akkor megoszthatjuk velük személyes adatait, ha az ilyen szolgáltatóknak szüksége van a termékek ajánlásához vagy a szolgáltatások nyújtásához. Ennek megfelelően azt javasoljuk, hogy további információért tekintse át a harmadik felek adatvédelmi irányelveit.

            8. Sütik

            Amikor meglátogatja webhelyeinket vagy általában digitális platformjainkat, előfordulhat, hogy a sütik a web böngészőn belül, az Ön készülékein tárolódnak. A sütik olyan kis szöveges fájlok, amelyek egy bizonyos ideig információkat tárolnak és azonosítják az eszközét. A sütiket annak érdekében használjuk, hogy lehetőséget biztosítsunk az Ön érdeklődésének és preferenciáinak megfelelően, egyszerűen használhassa a platformot.

            Kérjük, olvassa el a sütikre vonatkozó irányelveinket, és tudjon meg többet arról, hogyan használjuk a sütiket vagy más nyomkövető technológiákat.

            9. Adatbiztonság

            Ésszerű lépéseket teszünk a személyes adatainak védelme érdekében a megfelelő műszaki és szervezeti intézkedések végrehajtására. Ezek az intézkedések összhangban állnak az alkalmazandó adatvédelmi és adatbiztonsági törvényekkel, a kockázatok – például a személyes adatainak véletlen vagy jogellenes megsemmisítése, elvesztése, megváltoztatása, jogosulatlan közzététele vagy elérése – elkerülésének érdekében.

            Az Ön adatainak védelme érdekében tett intézkedéseink között szerepel:

            • a helyiségeinkhez való fizikai hozzáférés korlátozása;
            • a személyes adatokhoz való hozzáférés korlátozása;
            • harmadik fél szolgáltatóktól megkövetelt elfogadható biztonsági intézkedések megtétele a személyes adatok biztonságának megőrzése érdekében; és
            • fizikai, elektronikus és eljárási biztosítékok bevezetése az ipari szabványoknak megfelelően.

            10. Adatok megosztása harmadik felek számára

            Az ALSAD nem adja el és nem engedélyezi az Ön személyes adatainak elérését harmadik felek számára.

            Az Ön személyes adatait nem osztjuk meg harmadik felekkel, kivéve azokat az egyedi eseteket, amikor erre megfelelő jogalap létezik.

            Megoszthatjuk személyes adatait a következőkkel:

            • ALSAD anyavállalat és leányvállalatok. Az ALSAD Medical, mint nemzetközi vállalat megoszthatja személyes adatait számos ALSAD leányvállalattal, társult és kapcsolt vállalkozással.
            • Külső szolgáltatók, például tanácsadók és auditorok. Az Ön adatait megoszthatjuk olyan megbízható szolgáltatókkal is, akik támogatnak minket az olyan szolgáltatások nyújtásában, mint informatikai szolgáltatások, marketing, pénzügy, reklám, archiválás és dokumentumtárolás.
            • Egyéb szerződéses partnerek.
            • Állami vagy kormányzati hatóságok az alkalmazandó jogszabályok szerint.

            Amennyiben a törvény vagy jogszabály előírja, a megfelelő adatkezelési megállapodásokat megkötöttük ezekkel a harmadik felekkel.

              11. Adatátvitel az Európai Unión kívül

              Bizonyos esetekben személyes adatokat továbbíthatunk anyavállaltunknak, leányvállalatainknak, szolgáltatóinknak, vagy partnereinknek az EU-n kívüli harmadik országokba. Az ezekben az országokban hatályos törvényektől függetlenül az Ön adatainak adatvédelmét a jelen Adatvédelmi szabályzatnak megfelelően kezeljük.

              Minden esetben biztosítjuk, hogy az adatvédelem szintje az európai szabványoknak megfelelő legyen a GDPR 46. cikkelye szerint.

              Hozzájárulás a személyes adatok világszerte történő továbbításához és feldolgozásához

              A webhelyen keresztül személyes adatainak megadásával Ön beleegyezik abba, hogy az ALSAD és szerződéses partnerei felhasználhatják azokat az itt leírt célokra, továbbá elfogadja, és a használattal hozzájárul ezen információk gyűjtéséhez, karbantartásához, feldolgozásához.

              Azáltal, hogy személyes adatait továbbítja erre a webhelyre, beleegyezik abba, hogy adatait bármilyen joghatóság alatt továbbíthatjuk és feldolgozhatjuk, ezen adatvédelmi irányelvekkel összhangban.

                12. Az irányítás kiosztása, megváltoztatása és átadása

                A Felhasználó tudomásul veszi, hogy az adatvédelmi politikánkban szereplő összes jog és kötelezettség szabadon átruházható anyavállaltunkra és/vagy bármelyik leányvállalatunkra, összeolvadással, eszközvásárlással, szerkezetátalakítással vagy eszközértékesítéssel, valamint egyéb, jogszabályoknak megfelelő módon, és ezzel összefüggésben az Ön általunk kezelt adatai bármely leányvállalatunk, jogutód jogalanyunk vagy új tulajdonosunk, társult vagy kapcsolt vállalkozásunk számára átadhatóak.

                  13. Kiskorúak

                  A Felhasználási Feltételekben rögzítettek szerint a webhelyek és az alkalmazás csak 14 éves vagy annál idősebb személyek számára látogatható és használható. Cselekvőképtelen kiskorúak számára (14 éves életkor alatt vagy cselekvőképességet kizáró gondnokság alatt) a webhely használata nem megengedett, ennél fogva az ilyen személyek adatait nem dolgozzuk fel.

                  Amennyiben Ön 14-18 éves (korlátozottan cselekvőképes fiatalkorú), abban az esetben a webhely látogatása és használata törvényes képviselőjének (szülő, gondviselő, gyám vagy gondnok) előzetes hozzájárulásához kötött.

                  Ha Ön 14-18 éves, kérjük beszéljen szüleivel vagy törvényes képviselőivel, és kérje meg a beleegyezésüket, mielőtt megosztja velünk személyes adatait.

                  Ha Ön egy 14-18 év közötti gyermek szülője vagy törvényes képviselője, kérjük, ellenőrizze, hogy gyermeke miként használja termékeinket vagy szolgáltatásainkat (ideértve a webhelyeket és más digitális platformokat), és győződjön meg arról, hogy gyermeke ne osszon meg velünk sem most, sem a jövőben semmilyen személyes információt az Ön engedélye nélkül.

                    14. Az Ön EU-s adatvédelmi jogai

                    Mint az adat alanyának, bizonyos jogai vannak a személyes adatainak feldolgozásával kapcsolatban. Ezek a jogok magukban foglalják a kérelem jogát a következőkre:

                    • Személyes adataihoz való hozzáférés és azok módosítása
                    • Személyes adatainak törlése (kivéve, ha törvény kötelez minket az információ megőrzésére)
                    • Az Ön adatai feldolgozásának korlátozása vagy elutasítása
                    • Személyes adatairól másolat készítése strukturált, általánosan használt és géppel olvasható formátumban

                    Ezen jogait olyan módon gyakorolhatja, ha közvetlenül kapcsolatba lép velünk. A személyes adatokkal kapcsolatos összes kérdését vagy kérését, kérjük a következő címre küldje:

                    Cím: HU-7400 Kaposvár, Zárda utca 13.

                    Központi telefonszám: +36 (1) 878-1653

                    E-mail:

                    Kérése vagy kérdése megérkezését követően felkérést kap arra, hogy igazolja személyazonosságát, és jelölje meg, hogy pontosan milyen információra van szüksége.

                    Az ALSAD Medical célja annak biztosítása, hogy kérelmére egy hónapon belül díjmentesen választ kapjon, kivéve, ha a kérelem teljesítéséhez aránytalan erőfeszítésre van szükség.

                    Ön kérelmezheti az ALSAD Medicaltól a személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését, kezelésének korlátozását, tiltakozhat a személyes adatok kezelése ellen, illetve megilleti Önt az adathordozhatósághoz való jog, továbbá közvetlen üzletszerzés esetén a tiltakozáshoz való jog, valamint hogy hozzájárulását bármikor visszavonhatja. Panasszal a NAIH-hoz fordulhat (székhelye: 1125 Budapest, Szilágyi Erzsébet fasor 22/c; e-mail: ).

                    Adatvédelmi tisztviselőnk

                    Jogában áll kapcsolatba lépni az adatvédelmi tisztviselőnkkel.

                    Adatvédelmi tisztviselőnk elérhetőségei a következők:

                    Máthé Zoltán

                    Tel.: +36 (1) 878-1653
                    E-Mail: Web: www.netis.hu

                    Share This