Emese története

Emese krónikus veseelégtelenségben szenved, és állapotának fenntartásához rendszeres dialízist igényel.

Elhízást is diagnosztizáltak nála és vérnyomásának ellenőrzésére is szüksége volt. Erre tekintettel a legfontosabb célok között a vérnyomás nyomon követése (az ALSAD rendelkezik ezzel a beépített funkcióval, és Emese ezt minden nap használja), továbbá az állapotát jellemző kiegészítő információk megszerzése és a testmozgással kapcsolatos ajánlások is szerepeltek. Emese számos, az ALSAD által ajánlott videót megtekintett a javasolt gyakorlatokról.

Egy másik fő cél az volt, hogy táplálkozását úgy alakítsa ki, hogy az megfeleljen a rendszeres dialíziskezeléssel kapcsolatos különleges követelményeknek. Kipróbált néhány mintamenüt, amelyet azután személyes igényeihez igazított, majd rögzítette az étkezéseit a rendszerben annak érdekében, hogy megbizonyosodhasson arról, hogy azok megfelelnek-e a számára rendelt különleges táplálkozási előírásoknak, különös tekintettel az orvosok által megállapított ásványi anyag-határértékekre.

Az ALSAD használata nagyon kevés időt igényel a napi rutinjából, másrészt az alkalmazás sok információval szolgál kezelőorvosai számára is.

Share This