ELSŐ LÉPÉSEK AZ ALSAD-BAN DIABÉTESZES FELHASZNÁLÓKÉNT: EGÉSZSÉGI ÁLLAPOT FELMÉRÉSE, DIABÉTESZ ÉS TÁRSBETEGSÉGEI

blood glucose measure

Az ALSAD-ba való első belépéskor a rendszer készít egy „pillanatfelvételt” egészségi állapotunkról, szokásainkról, személyes adatainkról. Ez lesz a kiindulási állapot, ami alapján – amíg a változó paraméterek nem változnak jelentősen – a tartalmakat ajánlani fogja, illetve ami részben azt is meghatározza, hogyan alakítsuk ki diétás céljainkat, majd étrendünket.

Diabétesszel diagnosztizáltak? Jelezzük a rendszernek!

Ha rendelkezünk krónikus alapbetegséggel, és ezt jelöljük az ALSAD állapot-képernyőjén, a rendszer ezt sok szempontból fogja figyelembe venni. Ha a krónikus állapot cukorbetegség, illetve ehhez társult vesebetegség, akkor extra szolgáltatásokat vagy lehetőségeket is fog felajánlani, amiket az egészséges emberek, illetve a más krónikus betegségben szenvedők esetleg nem is látnak az ALSAD használata során.

FONTOS: Ha a felhasználó „alapbetegsége” vesebetegség, és emellé társul a cukorbetegség szövődményként vagy előzményként, akkor ilyen sorrendben érdemes felvinni az ALSAD-ba MINDKÉT, orvos által megállapított krónikus állapotot.

Az egészségi állapot pillanatfelvételéhez tartozik minden olyan egyéni adat, mint az életkor, testmagasság, vagy régebbi és mostani laboreredményeink, jelenlegi és korábbi testsúlyunk. De ide tartoznak szokásaink is, mennyire vagyunk fizikailag aktívak, gátol-e valami a mozgásban és az önálló életvitelben, főzünk-e otthon magunkra, és van-e étkezéshez kötődő allergiánk vagy káros szenvedélyünk

Lipcsei János / Lajkó Éva

2020.11.13.

EHETŐ VÍZ

EHETŐ VÍZ

A kánikula idején különösen, de az év minden további napján is fontos odafigyelnünk a szervezetünk...

read more
Share This