AZ ALSAD MEDICAL SIKERE NAGY-BRITANNIÁBAN: TECH ROCKETSHIP AWARDS KATEGÓRIAGYŐZTES

Talán sokaknak feltűnt címlapunkon a kis jelvény “Tech Rocketship Awards Europe, Category Winner Tech for Health and Wellbeing”, mögötte a brit lobogó színeiben pompázó képpel.

A jelvény az ALSAD Medical közelmúltbéli sikerét mutatja Nagy-Britanniában: a nemrég lezajlott startupversenyen olyan innovációkat kerestek, amelyek Nagy-Britanniában is piacképesek. Fintech, mezőgazdasági, ipari, közlekedési vagy épp mesterséges intelligenciával vagy informatikai biztonsággal foglalkozó cégek mellett az ALSAD Medical is a legjobbak közé került, digitális egészségügyi alkalmazásával.

A brit kormány és néhány nagyvállalat támogatásával rendezett Tech Rocketship Awards Europe startupversenyen egyetlen magyar elődöntősként ALSAD Medical kategóriagyőztesként végzett a Tech for Health and Wellbeing (Technológia az egészségért és jó közérzetért) kategóriában.

A versenyre az európai országokból, valamint Izraelből több, mint 650-en neveztek. Összesen 24-en kerültek az elődöntőbe (kategóriánként hárman) ahol a zsűri kiválasztotta a 8 nyertest, akik a brit piaci terjeszkedésükhöz kapnak támogatást a Department of International Trade-től (a brit Külkereskedelmi Minisztérium).  

A nyertesek részt vesznek a szeptemberi London TechWeek-en is, amely a járványidőszak előtt több tízezernyi látogatót vonzott, szakmai és laikus érdeklődőket egyaránt.

A zsűri döntésében valószínűleg szerepet játszott, hogy a krónikus betegségek e fajtái (cukor-és vesebetegség) és az elhízás az Egyesült Királyságban is tömegeket érint, ezért szükség van népegészségügyi szintű, digitálisan támogatott megoldásra, ahogyan brit állami egészségügyi szolgálat (NHS) hosszú távú programja is kiemelt célként nevezte meg a hatékonyabb megelőzést, illetve a betegek személyre szabott és eredményesebb támogatását.

A versenyről angol nyelven itt lehet több információt megtudni.

Lajkó Éva

2021.03.01.

EHETŐ VÍZ

EHETŐ VÍZ

A kánikula idején különösen, de az év minden további napján is fontos odafigyelnünk a szervezetünk...

read more
Share This