ALSAD A CUKORBETEGEKÉRT: SPECIALISTÁK ÁLTAL ÖSSZEÁLLÍTOTT ÉTRENDEK ÉS RECEPTEK

Dietetikus és páciens

Specialisták által összeállított diabetesz-menük és étrendek: az ALSAD recept-és menütára segítséget nyújt a változatos, egészséges napi étrend kialakításában.

ALSAD Tudástár: speciális diéták és menük cukorbetegeknek

Az ALSAD fejlesztésében közreműködő diabetesz-specialista dietetikusok és orvosok számos értékes tartalmat töltöttek fel kifejezetten a diabetesszel élők számára. Ezek egyik része a kifejezetten  cukorbetegek számára ajánlott receptek (vagy: az ő igényeik alapján módosított, de ismert, kedvelt receptek) tárháza, és az ezekből összeállított menük, a másik része pedig azon orvosi, felvilágosító tartalom, amely a Tudástár és a tartalomajánló rendszer segítségével jut el a cukorbeteg felhasználóhoz.

A cukorbetegeknek összeállított menük sokfélék: vannak energiagazdag és energiaszegény menük, vannak speciális étrendek azoknak, aki vese-és cukorbetegséggel is élnek, léteznek vegetáriánus menük, amelyeket diabetesszel élők is fogyaszthatnak, és a kifejezetten elhízottak számára is terveztek a dietetikusok diétát, amellyel a túlsúly csökkenthető. Vannak ételféleségek, amelyeknek megtalálható a hagyományos (cukorral, mézzel édesített) és az édesítőszeres, vagy édesítés nélküli receptváltozata is.

Változatosság és előre beállított étel-ital kombinációk

Az eltérő kalóriatartalmú étrendek sokféle felhasználó igényeire készültek nagy változatossággal, de ezeket tovább lehet „finomhangolni” egyéni ízlésünk, esetleges étel-intoleranciánk ismeretében. A legegyszerűbb, ha az adott diétát (amely a leginkább megfelelő lehet számunkra) klónozzuk, majd saját ízlésünk, esetleg speciális igényeink alapján alakítjuk és bővítjük.

A “diéták” – tehát a mintaétrendek – speciális kombinációkat is tartalmaznak, amelyeket szakértők állították össze a megfelelő tápanyag-arányok beállítása érdekében. Egy egységet képezhet tehát a fő fogás, a mellé kínált saláta vagy savanyúság, és a mellé ajánlott italféleség. Az ALSAD automatikus menügenerátora is egyben fogja ezeket kezelni, ha az adott mintaétrend elemeit szeretnénk felhasználni.

Lipcsei János / Lajkó Éva

2020.11.17.

Multiplatform ALSAD
EHETŐ VÍZ

EHETŐ VÍZ

A kánikula idején különösen, de az év minden további napján is fontos odafigyelnünk a szervezetünk...

read more
Share This