ALSAD A CUKORBETEGEKÉRT: KI LÁTHATJA AZ ALSAD-BAN RÖGZÍTETT ADATAIMAT, ÉS MIÉRT?

GDPR adatkezelés

Ki láthatja az ALSAD-ban rögzített adataimat? És miért?  – avagy mivel több az ALSAD a szokásos önsegítő alkalmazásoknál, és kivel, hogyan érdemes adatainkat megosztani? (Spoiler: nem feltétlenül nyilvános Facebook-posztban…)

Az ALSAD nem pusztán egy „önsegítő” alkalmazás. Fejlett szolgáltatásai és algoritmusa alkalmassá teszi az „önsegítő” használatra is – de összeköt minket orvossal és/vagy dietetikussal is, ha beleegyezünk az adatmegosztásba az általunk választott szakemberrel.

Az ALSAD-ba való bejelentkezéskor kiválaszthatjuk, szeretnénk-e közvetlenül kapcsolatba lépni egészségügyi szakértővel, akivel adatainkat is megoszthatjuk.  Amennyiben kezelőorvosunk, dietetikusunk, illetve az őt képviselő intézmény csatlakozott az alkalmazáshoz, kiválaszthatjuk őket a legördülő listából, és onnantól biztonságos digitális csatornán láthatják adatainkat. A dietetikus segíthet diétás céljaink beállításában, és személyre szabott diétát is készíthet nekünk, az orvos pedig hiteles, naprakész, értékes információhoz juthat ezáltal.

Dietetikus

Az ALSAD-ban velünk kapcsolatban lévő dietetikus:

  • beleegyezésünk esetén láthatja diétás céljainkat, orvosi adatainkat, készíthet számunkra diétát, és közreműködhet diétás céljaink megalkotásában.
  • Követheti online az általunk tervezett menüt és a valósan elfogyasztott ételeket
  • Követheti egészségi állapotunk alakulását, és ennek ismeretében tehet javaslatot
  • Tölthet fel minden felhasználó számára látható tartalmat, receptet és hozzávalót.

Szakorvos, diabetológus

  • Láthatja adatainkat (egészségügyi, diétás és fizikai aktivitással kapcsolatos adatok), és ez alapján akár módosíthat a kezelési terven.
  • Tölthet fel olyan betegedukációs tartalmat, amelyet bizonyos betegcsoportok számára korábban a rendelésen mondott el szóban.

Háziorvos, családorvos

Láthatja megosztott egészségügyi adatainkat, a követett diétát, fizikai aktivitásunkat és az általunk feltöltött egyéni szokásokat, amelyek számára fontos információt jelenthetnek.

Az adatmegosztás mindkét fél (páciens vagy szakember) részéről adott esetben visszavonható.

Lipcsei János / Lajkó Éva

2020.11.19.

EHETŐ VÍZ

EHETŐ VÍZ

A kánikula idején különösen, de az év minden további napján is fontos odafigyelnünk a szervezetünk...

read more
Share This